cforms II User Forum

Registration is currently disabled.
Guest

FAQs

Lost password?
Advanced Search:

— Forum Scope —



— Match —



— Forum Options —




Wildcard usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Error Messages not displaying on NON-AJAX Form
June 19, 2012
7:37 am
wtnginchrist
Guest

- cforms version – 14.5

- wordpress version – 3.3.1

- exact URL – http://www.nhfc-ontarget.org/surveys/2012_rep_online/?can_id=cforms

- Browser – Tested with IE, Latest FF, and Latest Chrome.

 

I was attempting to set up a multi-page form (a survey with ~20 questions) .  I select the multi-page option and it turned off AJAX, which was fine.  However, I added a regex |^(?!(Your Name)).+| to the "Your Name" field to prevent the form from being submitted with "Your Name" as the value of the field.  The Regex works to prevent the form from submitting, however, no error messages are displayed to the person submitting the form.  It does add a div <div id="usermessage3a" class="cf_info success success3 "></div> before and after the form, but it is empty.   I tried a few things to get it working, and finally figured out that in order to get an error message to show, I had to turn AJAX back on. 

 

I can make this into a single form if I have to, to allow AJAX to remain on, but I will be dealing with approximately 50-65 fields (2-3 for each survey question, 1 text only, 1 select, and 1 comment box, plus the contact info) so it will likely get quite cumbersome if I do that, and I am wondering if I am missing an obvious setting that will fix this problem, or if it is a bug in this version.

 

One other thing, I have another site that has wordpress 3.3.2 with cforms version 13.2.2, I tried replicating the problem on that installation and as far as I can tell it does not have this same issue. 

 

James

June 24, 2012
11:16 am
Oliver
Munich, Germany
Admin
Forum Posts: 6400
Member Since:
March 6, 2005
Offline

Error messages should appear with and w/o Ajax support turned on for a given form.

I can't replicate your issue locally, tough to trouble shoot then. 

Can you try with a default form (which comes with two required fields), does that work?

December 27, 2012
3:53 am
cinco
Guest

I had an issue with the required fields messages not showing on multiple forms on a site. For me – it turned out to be a plugin conflict with "simple facebook connect" as soon as it was turned off it worked again. I made a copy of the site as a test site then went through and turned the new plugins off one at a time. Hope this helps someone.sf-wink

June 30, 2013
3:52 pm
grateful
Guest

cinco, thank you! I deactivated the "simple facebook connect" and everything worked fine!sf-laugh

October 20, 2013
1:38 am
yeeey
Guest

thanks! sf-smile it worked for me when I deactivated "Open Graph meta data" on Facebook tab in Yoast WordPress SEO plugin

Forum Timezone: Europe/Berlin

Most Users Ever Online: 959

Currently Online:
27 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

tracedef: 43

mores: 21

Gyrus: 20

frozenwaste: 18

asuffredini: 15

photoworks: 14

Member Stats:

Guest Posters: 3708

Members: 1463

Moderators: 3

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 1

Forums: 4

Topics: 5307

Posts: 18665

Newest Members: juredujmovic, dreamkeeper, rajattyagi, wrokaa, lukass

Moderators: Paul (421), cnymike (8), sonika (95)

Administrators: Oliver (6400), Nicky (3)