cforms II User Forum

Registration is currently disabled.
Guest

FAQs

Login form protected by Login LockDown.


Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

  

— Match —

   

— Forum Options —

    

Wildcard usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
CFormsII 14.2 broken in Wordpress 3.4
June 13, 2012
10:40 pm
kosmiq
Guest

I upgraded my Wordpress installations to 3.4 after the release today (tonight). After the update I am unable to save any settings since the save-and-apply button no longer appears.

I have tried inactivating and activating the plugin with no luck.

To verify I installed CFormsII 14.2 on a Wordpress 3.4 installation that never had CFormsII installed before and attempted to activate it. An error message appears (see below).

Tillägget genererade 258 tecken av oväntad utdata (unexpected output) under aktiveringen. Om du noterar ett felmeddelande av typen ”headers already sent” , problem med flöden eller andra fel, försök att inaktivera eller radera detta tillägg.

 

A free translation from Swedish (above) to english:

The plugin generated 258 characters with unexpected output during activation. If you notice error messages such as "headers already sent", problems with flows or other errors try to deactivate or remove this plugin.

On to the CFormsII admin area I went. A new message appeared that it failed to create abspath.php (could be unrelated, but folder permissions are "drwxr-xr-x").

I created the file and uploaded it with the proposed PHP-code. The error message disappeared but the same problems as with the other Wordpress installation persists. I am unable to save any other changes than changing the style.css to use.

June 13, 2012
11:04 pm
michael
Guest

I just upgraded to WP3.4 and I'm also  not seeing the admin menu. Tried the steps outlined in the FAQ (verified install directory, flushed cache, etc) – no go. Also tried deleting and re-installing CForms. Can't save my changes without the admin menu. Is there a workaround?

June 14, 2012
8:54 am
Anja
Guest

I didn't have any error messages when installing cforms 14.2 on two wordpress 3.4 so far. So THAT seems to be another problem. 

BUT I have also been missing the Admin actions in the admin bar. Seems to be something to do with the new version of wordpress. Let's wait and see. I'm sure Oliver will come to the rescue soon ;-) 

June 14, 2012
1:22 pm
joris
Guest

same problem here after upgrading to wordpress 3.4

 

Since my wp-sites all use cforms, it's quite urgent…

 

Thanks guys.

June 14, 2012
6:27 pm
Oliver
Munich, Germany
Admin
Forum Posts: 6400
Member Since:
March 6, 2005
Offline

A good time to yell at WP.org for their idiotic upgrade behavior, changing how the admin bar is supported.

I'll look at this asap, but it may take some time. 

June 14, 2012
7:05 pm
murph2481
Guest

I confirm with upgrading to 3.4 WP that the admin menu is now gone with 14.2 cforms, so you cannot save any changes to the forms

Also the formatting of the checkboxes seems to be off a little

 

Thanks,

Dan

June 14, 2012
9:33 pm
Chris
Guest

While you are working on this, here's a workaround that I've found that works.   In cforms-options.php, I copied lines 1159-1175 (the function "add_items" and it's action call above it) and pasted it into my functions.php file.

 

The down side to this is that the cforms Admin bar now shows on ALL pages (not just cforms page), but this works and allows you to save, add, delete and backup your forms.

 

Looking forward to a permanent solution for this.  Not sure why, but it looks like Wordpress isn't activating the admin_bar_menu in cforms-options, but it does in funcitons.php.

June 14, 2012
11:10 pm
Jim
Guest

Just upgraded to 14.2 and wanted to confirm this issue of missing admin menu for saving changes on primary blog of WP multisite install.  Thank you very much for your time and effort to come up with a fix. I'm happy to help test any code changes.

 

PS: It's been a while since I've visited these forums for support and I can't seem to find the log-in button, hence the guest post. Am I missing something?

June 14, 2012
11:13 pm
Oliver
Munich, Germany
Admin
Forum Posts: 6400
Member Since:
March 6, 2005
Offline

This seems to be a really nasty one.

Yes, the admin bar code works both in functions.php and cforms.php  (the main plugin file), but apparently not in the subseuqent plugin files (sub admin pages), which it used to.

This is ridiculous WP.org!

June 15, 2012
7:40 am
Oliver
Munich, Germany
Admin
Forum Posts: 6400
Member Since:
March 6, 2005
Offline

I found a workaround, it'll be released tonight (CET).

June 16, 2012
4:47 pm
Ziad
Guest

Hello Oliver,

 

Has a fix been released for the Cforms II as I am facing the same issue of not being able to save any changes to my Cforms II.

 

Please do let me know when we would expect a fix to this?

 

Thanks

 

Ziad

June 16, 2012
5:27 pm
Oliver
Munich, Germany
Admin
Forum Posts: 6400
Member Since:
March 6, 2005
Offline

v14.5 has been out since yesterday.

June 16, 2012
9:31 pm
Erika
Guest

So we need to manually install the new version of cforms? Wordpress is not detecting a new version of cforms where I can automatically update from admin area…

June 17, 2012
12:54 pm
Johan
Guest

…so where do we download this "fix"?

June 17, 2012
1:07 pm
Oliver
Munich, Germany
Admin
Forum Posts: 6400
Member Since:
March 6, 2005
Offline

Guys, the new version is out.

It's located at the exact same spot where you downloaded it to begin with. 

June 18, 2012
12:06 pm
Taheton
Guest

Hi Johan.

 

I installed the version 14.5, but the problem is the same. There is no visible submit button .

 

Frank

June 18, 2012
6:33 pm
Sam
Guest

Can anyone confirm that the new release has fixed the issue for them?

June 18, 2012
10:50 pm
Sam
Guest

I took the plunge.  The latest update did, indeed, fix the problem for me.  Thanks for your help!

June 19, 2012
9:45 pm
guid
Guest

Hi,

 

i would also like to make the latest update since i have updated to WP3.4. But now the tab to make a backup of my forms is not available. What will happen when i make a new installation of cforms? Will my forms be available again?

June 20, 2012
7:10 am
Jim
Guest

Sam said:

Can anyone confirm that the new release has fixed the issue for them?

14.5 works like a charm with WP 3.4 multisite. There is now a cforms menu and a save link in the Admin bar at top.

 

Thank you Oliver! cool

Forum Timezone: Europe/Berlin

Most Users Ever Online: 959

Currently Online:
23 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

tracedef: 43

mores: 21

Gyrus: 20

frozenwaste: 18

asuffredini: 15

photoworks: 14

Member Stats:

Guest Posters: 3744

Members: 1463

Moderators: 3

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 1

Forums: 4

Topics: 5345

Posts: 18714

Newest Members: juredujmovic, dreamkeeper, rajattyagi, wrokaa, lukass

Moderators: Paul (421), cnymike (8), sonika (95)

Administrators: Oliver (6400), Nicky (3)